Kanalizasyon taşması ve lağım taşmasının sebebi çözümü hususunda geniş kapsamlı bir yazı ele alacağız, bu yazıda herkes kendi problemine bir cevap bulacak ve aynı zamanda çözüm bulacaktır. Yazı içeriğimizin öncelikle genel başlıklarını yazacağız, site haritası mahiyetinde olan bu başlıklar ile yazınının hangi bölümüne olunduğu hangi konuyu ele aldığı anlaşılacaktır.

Konumuz;

Su basmasının sebepleri, Neden su bastığının tespiti ve Çözüm şekilleri

Su ve ya kanalizasyon basması hakkında vereceğiniz cevaba göre cevaba göre yazının hangi kanalından yürüyeceğinizi kendiniz belirlemeyeceksiniz.

Öncelikle evinizde yada binanızda su nereden çıkıyor veye ne zaman çıkıyor?

  • Temelden veya Tabandan Gelen Su
  • Duvarlardan gelen su
  • Tavandan gelen su
  • Güneşli Havalarda Tuvaletten ve klozetten taşan su
  • Yağmurlu Havalarda

Taban Suyu ve ya  Temel Suyu

Burada binanın tabanının seviyesi önemlidir. Toprak seviyesinden üste kalan bir taban suyunun  büyük ihtimalle sebebi temiz su kaçağıdır. Temiz su borularında oluşan çatlaklardan sızan suları binanın tabanında ıslaklıklara neden olur. Toprak seviyesi üstünde kalan taban sularının çözümünden termal kamera ve su kaçak cihazları oldukça önemli rol oynamaktadır.Su Kaçağı Tespit Cihazı ile kaçak suyu tespit etmek günümüz teknolojisinde oldukça sıradan bur durum haline gelmiştir. 

Kaçak su tespit cihazı ile Su kaçağı nasıl tespit edilir.

Hassa algılama özelliği ile temiz su borularından kaçan suların sesi tespit edilir. Suyun şiddeti fazla ise genelde nokta atışı tespit yapılır.

Bazı durumlarda ses  yetersiz kalırsa suyun şiddetini artırmak için basınçlı su pompası kullanılır.

Termal Kamera İle Kaçak su tespiti.

Isıya duyarlı bu kameralar bina duvarlarındaki sıcak suların tespiti yapılır

Toprak seviyesinin altında kalan bölümlerde çıkan taban sularının ise bir çok sebebi vardır

Taban suyu

Yağmur suyu

Drenaj suyu

Kirli su

Temiz su

Eski kanallardan gelen su

yukarıda saydığım maddeler binanın temelinden çıkın suyun nereden çıktığı ile ilgili durumlardı. Binanın tabanından suyun ne zaman çıktığı, tuvaletin ne zaman taştığı da çok önemldir.

  örneğin tabandan gelen su sürekli geliyorsa ve mevsimden mevsime çok az değişiyorsa, az kokulu ve renksiz ve ayrıca toprak seviyesinin altında ise taban suyudur, yani kaynak suyudur. taprağın derinlilerinden gelen bir sudur. Ama mevsimden mevsime değişiyor yağmur suyu, logar suyu, drenaj suyu yada yağmur suları olabilir.

Tabandan Gelen Suyun çözümü nedir

   Tabandan gelen suyun çözümü; kuyu ve direnaj çalışmasıdır. google aramlarda Ustalar kanalizasyon drenaj ve kuyu şeklinde arama yaptığınızda bir çok örnek karşınıza çıkacaktır.

Tabandan Gelen suların tespiti nasıl yapılır.

     Tabandan gelen suların tespiti hem tecrübemizle hemde cihazlarımızla yapıyoruz.

Binanın tabanından çıkan suyu kesmek için drenaj yeterlimidir.?

Drenaj bina içerisine yapılmalı yoksa binanın çevresine mi yapılmalıdır.

Sadece drenaj yaptırmak yeterlimidir. Yalıtımda yapılmasına gerek var mıdır.

Yağmur Suyu; Evin tabanından çıkan su  yağmurlu havalarda artıyorsa doğal olarak bu suyun sebebi yağmur suyudur. ve drenaj sistemi kurulmalıdır.

Yağmur Suları nasıl önlenir?

Yağmur suları kanalizasyona verilir mi?

Yağmur suyunu önlemek için Ne yapmak gerekir?

Drenaj nasıl yapılır?

Drenaj maliyeti nasıl hesaplanır?

Çevre suları; bina taban seviyesi topak seviyesinin altında ise az miktarda değişim oluyorsa çevre suyudur. Yağmur suları veya yüzey suları bazen bina tabanından çıkabilir.

Lağım Suyunan kaynaklanan sular

Logar suyu; diğer adıyla lağım suyu; bina tabanından çıkan su kokulu ve renkli ise logar suyudur. Rögarlar eskidiğinde tabanında ve duvarında kırılmalar ve çatlamalar olur. yada kanalizasyon borusunun logara bağlandığı noktada sonradan oluşan çatlak ve boşluklardan dolayı logarın tabanında su kaçağı oluşur.

  • Logardan kaçan su nasıl tespit edilir.
  • Logar içerisi sıvanırsa logardan kaçan su önlenirmi
  • Logardan su kaçtığı nasıl tespit edilir.
  • Kanalizasyon kamerası ile Pimaştan kaçan suyun tespiti yapılırımı?
  • Termal Kamera ile logardan kaçan su tespit edilir mi

Lağım Suyu; Lağım suyu logar ile şehir kanalizasyon sistemi arasında kanalizasyon borularında oluşan arızalardan tıkanıklıklardan meydana gelir. Lağım suyu lağım kanalları tıkandığında, lağım boruları kırıldığında ve ya çürüdüğünde atık su şehir kanalizasyon sistemine gitmez ve toprağa kaçar, toprak içinde meyil yönüne göre bazen bir binan tabanından veya bina bodrumun duvarından çıkar.Lağım suyunun logar suyundan farkı, su kaçağının logarda değlde logarlar arasında çökmüş pimaş borulardan kaynaklanmasıdır.

Su kaçağı Tespiti (Temiz Su Tesisatından Kaynaklanan); genelde temiz su tesisat borularında sonradan meydana gelen kırık ve çatlamalardan dolayı su kaçağı meydana gelir. Genelde temiz su tesisatı borularının geçtiği yerlerde ıslaklıklara neden olur. Su borusundaki kırılma ve delik çok küçük ise duvarda ve tabanda nemlenme, dökündü, boya atması, boya kabarması şeklinde ortaya çıkar. Binanın zeminde, toprak seviyesin altında bulunan taban ve duvarlarda oluşacağı gibi üst katlarda, tavan ve duvarlarda da oluşur.

Su kaçağı (banyo ve tuvalet tabanından alt kata su sızdırması) Banyo, tuvalet ve ya mutfağın tabanındaki fayansların kırılması ve derzlerin azalmasında dolayı tabana su kaçar ve bu su bir alt katta bulunan dairenin tavanından ve duvarından çıkar.

Su Kaçağı (Pimaştan Kaçan Su); Atık su tesisatı boruları banyo, tuvalet, mutfak gibi sulu zeminli alanlardan başlar ve bina ana giderine kadar devam eder. Atık su tesisatının dirsek, çatal veya boru ekleme yerlerinde su kaçağı oluşabilir. Bazen pimaş borunun çıkmasından bazen de pimaş borunun kırılmasından kaynaklanır.

Logar ile Tuvalet arasındaki yerin altındaki pimaş borulardaki su kaçağının tesipiti nasıl yapılır?

Tuvalet Lavabosunda Su Kaçağı; tuvalet lavabosunun alt kısmında bulunan gırtlak borunun bağlandığı noktada oluşur.

Banyo süzgecinden kaynaklanan; banyo süzgecinin pimaş boruya bağlandığı noktada kırılma ve çıkmadan kaynaklanır. Banyo süzgecinin kenarındaki derzin azalması da bir alt kata su kaçmasına neden olur.

Tıkanıklık sonucu oluşan su kaçağı; atı su tesisatı banyo, tuvalet ve mutfaktan başlar bina kanalizasyon tesisatına bağlanır. Atık su tesisatında oluşan tıkanıklıktan dolayı su gitmeyeceği için pimaş boruların geçtiği yerlerde su kaçağı oluşur. Özellik bina zeminde bina ana giderinde meydana gelen tıkanıklık nedeniyle su birikintileri oluşabilir.

Su basması ( Lağım basması); Lağım borularının tıkanması sonucu su geri basar, tuvalet, banyo ve mutfak giderinden geri basar. Klozet taşmasına ve tuvalet taşmasında neden olur. binanın gideri tıkalı olduğu için üst katların kullanmış olduğu sular bodrum ve zemin katta bulunan dairenin tuvaletinden ve klozetinden taşar.

Su basmasının Önlemek için alınması gereken tedbirler nelerdir.

Kanalizasyon Geri Tepmesi; Kanalizasyon borularında her hangi bir tıkanıklık yok ise atık su tesisatı sağlık bir şekilde çalışıyorken lağım taşması veya klozet taşması meydana gelmesine kanalizasyon geri tepmesi denir. Bu durumda kanalizasyondan gelen bina dışından gelir, daha çok yağmurlu havalarda olur. Yağmur suları kanalizasyon hatlarına verildiğinde şiddetli yağışlarda kanalizasyon boruları atık suları taşıyamaz ve kot seviyesi düşük binalarından bodrum ve zemin katlarından taşar.

 

Su kaçağı ve su basması hakkında genel bilgilendirme yapmak için bu sayfayı hazırladım. Su kaçaklarının neden kaynaklandığının tespitinde çök büyük öneme sahip olacaktır.

 

Kameralı Tesisat Ustası - 0 552 858 60 41

Kanalizasyon Tıkanıklığı Nasıl Açılır

Kanalizasyon tıkanıklığı, wc, hela veya tuvalet tıkanıklığı son sistem teknolojik alet ve cihazlar ile açılır. Tıkanıklığı yerini noktasal olarak tespit eden cihazlarımız ile kırma ve kazı yapmadan sorunları gideriyoruz. 

Lavabo tıkanıklığı açma ustası

Klozet Tıkanıklığı Açma 

Klozet taştığında yada tıkandığında kırma dökme yapmadan makine ile açıyoruz. Tıkanmış klozetin açılması makine ile mümkündür. Tıkanmış tuvalet kanal açma makinesi ile açılır.

klozet tıkanıklığı açma

 

Mutfak lavabosu tıkanıklığı açma

Mutfak lavabosu tıkandığında açma işlemi tıkanıklık açma makinesi ile olmalıdır. Mutfak lavabosu altında bulunan boruların geçtiği noktalarda kırma yapılarak tıkanıklık açılmak istenmektedir Ancak bu durum maliyeti oldukça yüksektir yeni nesil robotlar ve makineler ile boru içerisine girilerek tıkanıklık açılması gerekmektedir

Kanalizasyon Temizliği Nasıl yapılır

Kanalizasyon temizliği, kanal yıkama, kanalizasyon borularının tazikli su ile yıkanması, gider borularının içerisindeki yağların temizlenmesi ve logar temizliği gibi kanalizayon tesisatının bakım ve temizliğini yapıyoruz.

 

 

Logar Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

Logarlarda sürekil tıkanma oluyorsa işin uzmanı tarafından kontrol edilmelidir. logar içerisinde su taşıyorsa, logardan koku geliyorsa, logar içerisinde pislik birikiyorsa ustalar tesisat tarafından yapılacak bir kontrol sonrası her hangi bir problem kalmayacaktır. 

kanal görüntülme

Klavuzla Gider Açma

Kameralı robot, elektirikli gider açma makinesi, Lağım açma motoru veya Gider açma sprali gibi farklı isimler ile adrlandıralan makinelerin tamamına sahip olan firmamız gece gündüz, haftası ve tatil günlerinde dahi gider açma işlemi yapmaktadır

tıkanıklık açma

Korige Boru Nasıl Döşenir

Korige boruların döşenmesinde azami dikkat edilmelidir. korige borular esnek yapıya sahip olduğu için döşenmesi esnasında  bir metreden bir metreye sabitlenmezse boru içerisinde meyilsizlik yada hetorejen dağılımlı bir meyil olur. Bu durum ilerleyen zamanlarad yağlanmaya, boru içerisinde birikintiye dolayısı ile tıkanmaya sebep olur. 

altyapı tesisat ustası

Kompozit Logar Kapağı Montajı

Yeni nesil kanalizasyon kapakları kokuyu önleyen ve kolay açılabilen bir özelliğe sahiptir. Hafif olmasına rağmen oldukça sağlamdır. Dekoratif özelliğe sahip bu kapaklar son zamanlarda oldukça fazla talep görmektedir.

kanalizasyon kapağı

Direnaj ve İzolasyon

Bina tabanından çıkan, laminat parkelerin arasından gelen, fayansların arasından çıkan suların sebebi binada drenaj ve izalosyon eksikliği hatalı uygulamalardır.

diranaj ve izolasyon ustası

Kanalizasyon ve Alt Yapı Tesisatı Yenileme

Kanalizasyon sorunu bazen öyle hal alırki artık evden taşınmak yada evi satmaktan başka yol kalmaz. Tam bu noktada Ustalar tesisat ve kanalizasyon hizmetleri olarak kanalizayon ve alt yapı tesisatın çevreye zarar vermeden yapıyoruz

Kanalizasyon Rögar Ustası

Kanalizasyon Tamiri, Rögar Ustası, Lağım Ustası, Lağımcı Ustası, Kanalizasyoncu, Kanalcı, Altyapı Tesiat Ustası, Kanalizasyon Tıkanıklık Açma Ustası, kanal açma ustası, kanalizasyon tadilatı, Kanalizasyon Çukuru, Lağım Kuyusu, Lağım Motoru, Lağım Pompası, Kanalizason Borusu Döşeme, Atık Su Borusu, Pis Su Borusu tamir, tadilat, bakım, yenileme, onarım, temizlik işleri, tesisat, tesisatçı, ustası firması 

kanalizasyon rögar ustası